بیماری های پوستی دوره سالمندی
پوست انسان همگام با سایر ارگان های بدن دچاریک سری تغییرات همراه با افزایش سن و در روند پیری بدن می گردد.از جمله این دگرگونی ها می توان به تغییر نفوذ پذیری پوست ،میزان آب موجود در پوست و اثر تجمعی عوامل محیطی نظیر آفتاب بر پوست می باشد. براساس این تغییرات یک سری از بیماری های پوستی در سنین سالمندی فراوانی بیشتری پیدا می کند که در ذیل به برخی از این موارد اشاره می شود:
خشکی منتشر پوست
یکی از موارد شایع در دوران سالمندی است که به شکل کاهش محتوای آب و خشکی منتشر پوست تظاهر می کند و مهمترین علامت این وضعیت ،خارش شدید و منتشر پوست می باشد به صورتی که می توان خشکی پوست را شایعترین علت خارش عمومی بدن در دوره سالمندی در نظر گرفت که پیشرفت این حالت به بروز نوعی اگزما و حساسیت پوستی در اثر خشکی شدید پوست منجر می گردد.در مداوای این وضعیت پرهیز از شستشوی بیش از حد پوست،استفاده مداوم از مرطوب کننده های پوستی و در موارد شدید استفاده از داروهای ضد التهاب موضعی حائز اهمیت است. در مجموع خشکی منتشر پوست در دوره سالمندی می تواند زمینه ساز بروز سایر انواع اگزمای پوستی نیز باشد.
بدخیمی های پوستی
گروه دیگر از بیماری های پوستی حائز اهمیت در دوره سالمندی بروز بالای سرطان های پوستی می باشد. براین اساس بروز یک ضایعه یا توده مقاوم به درمان های موضعی ،زخمی،با حاشیه نامنظم،خونریزی سطحی به ویژه در مناطق در معرض آفتاب بدن نظیر صورت و اندام ها بسیار مهم بوده و باید با مراجعه به متخصص پوست ارزیابی مناسب از نظر احتمال بروز سرطان های پوستی ارزیابی شود. با توجه به اثر بسیار بالای نور آفتاب در بروز این موارد بدخیمی، پرهیز از آفتاب و استفاده مناسب از کرم های ضد آفتاب در سنین سالمندی بسیار حائز اهمیت است.
چروک خوردگی و تیرگی های پوستی:
در سنین سالمندی یک سری تغییرات ناشی از اثر مزمن آفتاب بر پوست و روند پیری ایجاد می شود که عمدتا شامل بروز چین و چروک های عمیق ،قطور شدن موضعی پوست و بروز لکه های تیره در نواحی در معرض آفتاب به ویژه صورت و دست ها می شود. علاوه بر این ضایعات خال مانند و زگیلی شکل متعددی نیز با افزایش سن در سالمندان روی می دهد که احتمال تغییرات بدخیمی در آنها وجود ندارد. با این وجود در صورت بروز یک توده پوستی، ضایعات شبیه خال به ویژه در صورت افزایش اندازه نامنظم بودن حاشیه وتغییر رنگ توصیه اکید می گردد که جهت بررسی کامل ضایعه به متخصص پوست مراجعه گردد.
تاول های پوستی
برخی حساسیت های ناشی از آفتاب و شماری دیگر از بیماری های پوستی شیوع بالاتری در سنین سالمندی دارد که خوشبختانه بسیاری از این موارد در صورت ارزیابی درست توسط پزشکان حاذق و کارآمد قابل درمان می باشد.
در مجموع دوره سالمندی با تغییراتی در عملکرد پوست همگام با سایر ارگان های بدن همراه است که می تواند باعث پیدایش بیماری های پوستی مشخصی گردد.توصیه عمومی در دوره سالمندی در مورد مراقبت از پوست اجتناب از شستشوی بیش از حد پوست، پرهیز از استفاده از مواد شوینده محرک،پرهیز از آفتاب،استفاده منظم از کرم های ضدآفتاب و مراجعه فوری به متخصص پوست در صورت بروز هر ضایعه و توده جدید و مقاوم به درمان های معمول می باشد.
آدرس : تهران ، خیابان ولیعصر ، بالاتر از پارک ساعی ، کوچه سی و دوم ، ساختمان یاس ، واحد204
تلفن : 88881224درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- بیماری قارچی کاندیدیازیس چیست و چگونه درمان می شود تاریخ انتشار : 1403-01-08تاریخ بروز رسانی : 1403-01-15
- درباره جراحی ضایعات پوستی بیشتر بدانید تاریخ انتشار : 1403-05-31تاریخ بروز رسانی : 1403-06-04
- 7 آبان (29 اکتبر)؛ روز جهانی پسوریازیس تاریخ انتشار : 1398-08-07تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- بیماری گال چیست و چگونه درمان میشود؟ تاریخ انتشار : 1394-07-13تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- زخم های حفره دهان و اهمیت آنها تاریخ انتشار : 1397-02-31تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .